365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 20 november 2012 :

Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Categorie: Personeelswerving | 30.445 keer | Door: Martijn Hemminga

Vacatureteksten staan vandaag de dag nog steeds vol met jargon, moeilijke woorden en spelfouten. Soms express om te selecteren, maar vaak ook door onwetendheid of luiheid. Meer dan de helft van de baanzoekers zegt niet te solliciteren als het taalgebruik hen niet aanstaat. Maar ook sollicitanten hebben last van vreemd taalgebruik zoals te zien is in deze infographic.

Kandidaten haken af

Driekwart van de baanzoekers constateert het gebruik van jargon in vacatureteksten volgens onderzoek van Monster.co.uk. Maar liefst 57% zegt dat dit taalgebruik hen afhoudt van solliciteren. Een derde vindt jargon verwarrend en zelfs 14% voelt zich geïntimideerd. Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart van de baanzoekers (23%) klaagt over spellingsfouten in vacatureteksten.

Kandidaten gebruiken ook jargon

Naast werkgevers blijken ook kandidaten in hun cv onnodig jargon te gebruiken. Iets meer dan de helft van de Engelse werkgevers in het onderzoek irriteert zich aan vaktaal in cv’s. En dan zijn het vooral mannelijke sollicitanten die zich hieraan schuldig maken.

Infographic

Door op onderstaande infographic te klikken opent zich een een grote versie in een nieuw scherm.

Infographic vakjargon in vacatureteksten

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website