365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 18 september 2012 :

HOE-boek voor strategische personeelsplanning

Categorie: Boekentip | 5.119 keer | Door: Martijn Hemminga

Organisaties zijn volop in beweging. Dat maakt het werk van hr-professionals en leidinggevenden in elk geval uitdagend! De markt verandert, het werk verandert, de financiële slagkracht fluctueert. Hoe gaat u daarmee om? Hoe zorgt u dat uw afdeling is afgestemd op al die veranderingen? En hoe krijgt u meer grip op de kwaliteit en dynamiek van uw organisatie of afdeling?

Strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) geeft u daarvoor de sturingsmogelijkheden. Met SPP kunt u knelpunten op het gebied van personele bezetting binnen uw organisatie, afdeling of team voorkomen of oplossen. Nu en in de toekomst.

Cyclisch gesprek

HOE-boek voor strategische personeelsplanningDe SPP-aanpak in HOE-boek voor strategische personeelsplanning richt zich in eerste instantie niet op een rekenkundig model. De toekomst is morgen weer veranderd en heeft te veel variabelen om zich te laten vangen in één model. SPP is eerder een cyclisch  gesprek waarin leidinggevenden over de afdelingsgrenzen heenkijken en gezamenlijk een analyse maken en tot beleidskeuzes en een actieplan komen.

Praktische handleiding

Het ‘HOE-boek voor strategische personeelsplanning’ is een praktische handleiding, boordevol tips en werkvormen, en bijzonder bruikbaar bij het opzetten, begeleiden en borgen van strategische personeelsplanning in een organisatie. Hanneke Moonen weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de route en de valkuilen in dit proces te kennen!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, een inkijkexemplaar en recensie over HOE-boek voor strategische personeelsplanning op de website van Managementboek.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website