365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 17 juli 2012 :

Train vacaturehouders in het voeren van selectiegesprekken

Categorie: Selectie | 3.221 keer | Door: Martijn Hemminga

Als hr-, recruitment of arbeidsmarktcommunicatieprofessional weet u hoe lastig het is om een goed selectiegesprek te voeren. U wilt in korte tijd een goede indruk krijgen van de kandidaat en tevens de organisatie verkopen als goede werkgever. Maar in veel organisaties worden selectiegesprekken door vacaturehouders zelf gevoerd. Hoe zorgt u ervoor dat dit goed verloopt?

Train vacaturehouders

De ene vacaturehouder gaat het voeren van sollicitatiegesprekken goed af, bij de ander lijkt het meer op een politieverhoor. U kunt nog zo goede kwaliteit kandidaten aan de poort zetten, wanneer deze worden weggejaagd in de selectiegesprekken schiet u er niets mee op. Het trainen en begeleiden van vacaturehouders in het voeren van selectiegesprekken is daarom essentieel. Het helpt hen om beter de juiste kandidaat te selecteren waardoor u vroegtijdig verloop tegengaat. Daarnaast leren de vacaturehouders hoe zij zichzelf, de afdeling en de organisatie kunnen verkopen, zonder dat ze hiervoor continu aan het woord hoeven te zijn.

Begeleid vacaturehouders

Door als hr-medewerker/recruiter geregeld aan te schuiven bij selectiegesprekken kunt u vacaturehouders ideëen laten opdoen hoe ze zelf zo’n gesprek kunnen voeren. Ook kunt u achteraf het gesprek evalueren en de vacaturehouder voorzien van tips voor volgende gesprekken.

Korting op training selectiegesprekken

Wanneer u in het derde kwartaal van 2012 (juli, augustus of september) een incompany training selectiegesprekken laat verzorgen door de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie profiteert u van 15% korting. Dit aanbod geldt zowel voor een training voor hr-medewerkers/recruiters als voor vacaturehouders. Vermeld hiervoor dat u gebruik wenst te maken van de ’365xamc.nl-aanbieding’. Kijk voor meer informatie op de website van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website