365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 21 februari 2012 :

Verdeel de respons door verspreid vacatures te publiceren

Categorie: Personeelswerving | 2.886 keer | Door: Martijn Hemminga

Wanneer u een vacature heeft en gebruik maakt van een recruitmentsysteem met multiposting, dan  is het erg makkelijk om een vacature met één druk op de knop op meerdere jobboards of social media te posten. Maar vanuit responsoogpunt is het veel slimmer om dezelfde vacature verspreid over een periode te plaatsen op meerdere media.

Spreiding van de respons

Door verspreid vacatures te plaatsen op jobboards en social media kunt u de respons ook verdelen. In plaats van dat u de eerste dagen de respons van drie jobboards tegelijkertijd moet verwerken, kunt u meer de respons per jobboard of social medium opvolgen. Dit biedt u de mogelijkheid om de ontvangen cv’s goed op te volgen en bijvoorbeeld binnen 48 uur contact te hebben met kandidaten.

Bereik verbreden

Een bijkomend voordeel van verspreid publiceren, is dat u mensen bereikt die u normaal niet zou bereiken. Er zijn mensen die niet op maandag op een jobboard zitten, maar bijvoorbeeld op hun parttime-dag woensdag of vrijdag. U spreekt hierdoor een ander stukje van de visvijver aan.

Trail & error

Of verspreid plaatsen iets is, zult u zelf moeten uitproberen. Het kost wat meer tijd, dus probeer het eens uit met een moeilijk vervulbare vacature. Door aantal views en (kwalitatieve) respons goed te monitoren, kunt u voor u zelf op zoek gaan naar de ideale wijze van gespreid plaatsen.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website