365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van vrijdag 16 december 2011 :

Begin eerst met de operatie, dan pas met strategie

Categorie: Strategie | 2.204 keer | Door: Martijn Hemminga

Arbeidsmarktcommunicatie is een continue activiteit. Ook wanneer u geen vacatures heeft is het belangrijk om te investeren in uw werkgeversmerk en arbeidsmarktrelaties. Een arbeidsmarktcommunicatiestrategie is essentieel voor succes. Maar soms is het goed om eerst te beginnen met operationele verbeteringen voordat u een strategie gaat schrijven.

Bottom up in plaats van top down

Door eerst verbeteringen door te voreren in de koret termijn werving bouwt u namelijk aan het verkrijgen van draagvlak bij vacaturehouders en directie. Ze merken dat er veranderingen zijn die positief zijn voor bijvoorbeeld de tijd dat een vacature openstaat en de wervingskosten. Wanneer u voldoende verbeteringen met succes heeft doorgevoerd, heeft u een goed fundament om met lange termijn verbeteringen te komen in de vorm van een arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website