365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zaterdag 3 december 2011 :

Actorenanalyses: Methoden voor succesvol beleid of project

Categorie: Boekentip | 2.289 keer | Door: Martijn Hemminga

Het succes van elk arbeidsmarktcommunicatieplan of -project staat of valt met de medewerking van verschillende partijen, ofwel actoren. Verschillende betrokkenen kunnen vanuit hun eigen rol een bijdrage leveren aan het realiseren – of frustreren – van elkaars doelen. Het boek ‘Actorenanalyses’ helpt u de actoren in kaart te brengen.

Krachtenveld in kaart brengen

ActorenanalysesActorenanalyses biedt de lezer methoden om snel en resultaatgericht de belangrijkste partijen in kaart te brengen en hun belangen, machtsposities en onderlinge relaties te analyseren. Actorenanalyses bieden omgevings- en procesmanagers en beleidsadviseurs een instrument om pro-actief te werken aan breed gedragen oplossingen. Verschillende methoden voor actorenanalyses worden behandeld, elk geschikt voor verschillende situaties.

Stappenplan

Aan de hand van een stappenplan en met praktijkvoorbeelden leert de lezer deze methodes zelf toe te passen. Dit boek is daarmee nuttig voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met actoren als cruciale schakels in het voorbereiden en uitvoeren van een succesvol beleid of project.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit boek, een lezersrecensie en boordelingen op de website van Managementboek.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website