365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 1 november 2011 :

Meest gelezen tips van september en oktober

Categorie: Algemeen | 2.212 keer | Door: Martijn Hemminga

365xamc.nl bestaat nu 10 maanden en bevat meer dan 300 arbeidsmarktcommunicatietips. Vandaag staat de top 5 van meest gelezen arbeidsmarktcommunicatietips in de maanden september en oktober 2011 centraal. Van hoe werkgevers werven via social media tot het opstellen van een alumnibeleid.

1. Infographic: hoe werkgevers werven via social media

Werkzoekenden gebruiken steeds vaker social media om aan een baan te komen. Tegelijkertijd zetten werkgevers ook steeds meer sociale media in bij het werven van nieuwe medewerkers. Deze infographic geeft weer hoe werkgevers en baanzoekers social media inzetten in de VS. Lees verder

2. Redenen waarom Facebook beter werft dan LinkedIn

In Nederland zijn we nog steeds enthousiast over LinkedIn als social network voor werving, maar in de VS wordt Facebook al volop gebruikt. Met name als het gaat om het werven van trainees en starters werkt Facebook veel beter, bijvoorbeeld omdat de doelgroep zich daar bevindt. Maar Facebook heeft meer voordelen als het gaat om het werven van jong talent blijkt uit onderzoek. Lees verder

3. Wees voorzichtig met tweets op uw recruitmentsite

Steeds meer recruitmentsites tonen tweets met daarin @werkgever en/of #werkgever. Deze Twitter stream wordt geplaatst om de real time interactie tussen werkgever, werknemers en de arbeidsmarkt te tonen. Maar daarbij wordt vergeten dat een deel van de tweets niet relevant is en zelfs schade kan aanbrengen aan het employer brand. Lees verder

4. Bind en werf succesvol met goede work-life balance

De balans tussen werk en privé, de work-life balance, is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Het credo dat er is meer dan werk alleen wordt inmiddels door alle generaties op de werkvloer gedragen. Als werkgever kunt u hierop anticiperen om zo uw medewerkers te binden en nieuwe medewerkers te vinden. Lees verder

5. Stel een beleid op voor alumni recruitment

Het aannemen van oud-medewerkers gebeurt geregeld bij organisaties. Veelal ligt er geen beleid aan ten grondslag. Maar het hebben van een alumni recruitmentbeleid zorgt ervoor dat de terugkeer van oud-medewerkers een grotere bron van instroom wordt. Veelal tegen lagere kosten. Lees verder

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website