365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zondag 30 oktober 2011 :

Goed geselecteerd: Nieuwe aanpak van sollicitatieprocedures

Categorie: Boekentip | 2.461 keer | Door: Martijn Hemminga

Mensen zijn hét belangrijkste kapitaal van een gezonde organisatie. Daarom is het cruciaal om het juiste personeel op de juiste plek te krijgen. Het boek ‘Goed geselecteerd’ helpt managers maar ook recruiters en P&O’ers winst te boeken met een compleet nieuwe aanpak van sollicitatieprocedures.

Effectievere procedure

Goed geselecteerdDe werving wordt gerichter, de procedure effectiever en de gesprekken geven beter inzicht in de geschiktheid van de kandidaat. De vele ‘kant-en-klaar’ werkvormen maken het selecteren van geschikte kandidaten een stuk eenvoudiger, effectiever en leuker.

Met een verfrissende en soms spannende invulling krijgt werving en selectie nieuw elan. Het boek biedt tools en instrumenten om een uitgebreid beeld van de gewenste kandidaat te kunnen schetsen. Daarbij gaat het niet alleen over de feitelijke kennis en vaardigheden, maar ook over het type mens, de gewenste uitstraling, de rol in het team en wat u nodig heeft om in de organisatie goed te functioneren.

Werkvormen

De werkvormen uit dit boek zorgen ervoor dat de kandidaat in het sollicitatiegesprek een authentiek beeld van zichzelf kan geven. Goed geselecteerd is een praktisch en inspirerend boek dat de lezer in woord en beeld handvatten biedt met direct toepasbare suggesties en vormen. Geschreven door de auteurs van de bestseller ‘Beweging in je brein!’

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit gloednieuwe boek vindt u op de website van Managementboek.nl. Hier vindt u onder meer een inkijkexemplaar, beoordelingen en een recensie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website