365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zaterdag 22 oktober 2011 :

Jongleren met talent: match tussen organisatie X en Gen Y

Categorie: Boekentip | 3.214 keer | Door: Martijn Hemminga

Stel je voor: na jaren door het stof te hebben moeten kruipen voor uw eigen leidinggevende, heeft u nu eindelijk zelf die mooie positie. U neemt een net afgestudeerd jong talent aan. Interessant werk, goed salaris en plenty mogelijkheden. Zijn gebrek aan respect voor uw positie, status en ervaring drijft u echter tot wanhoop! Waarom blijft deze snotneus zo eigenwijs en past hij zich niet aan?

Generatie Y en Generatie Einstein

Jongleren met talentHerkenbaar? Met de toetreding van jonge talenten (Generatie Y en Generatie Einstein) en de verschillen in kenmerken en behoeften met de zittende populatie (babyboomers en Generatie X) ontstaat een ware clash der generaties binnen organisaties. Samen met de ‘war on talent’ die ontstaat als gevolg van de vergrijzing, ontgroening, krappe arbeidsmarkt en hang naar innovatie maakt dit dat Jong Talent Management wordt verheven van ‘nice to have’ tot ‘need to have’.

Talentertainment

Echter, de tijd van talentertainment zonder gedegen onderbouwing en jong talentprogramma’s die neigen naar traineeshit is echt voorbij. Bedrijven zullen in de komende jaren kostenbewust moeten opereren en gericht moeten investeren. Het is tijd voor relativering, verwachtingenmanagement en afstemming tussen de behoeften van de organisatie en de behoeften van jong talent. Kortom: tijd voor een match op maat tussen organisatie X en generatie Y!

Succesvol Jong Talent Management

Dit boek is bedoeld voor managers en HR-professionals die te maken hebben met Generatie Y of verantwoordelijk zijn voor (jong) talentmanagement en bijbehorende programma’s. Zij vinden in dit boek: inzichten m.b.t. de kenmerken, behoeften en beweegredenen van de Generatie Y; oplossingsrichtingen om optimaal gebruik te maken van jong talent; praktische handvatten voor de totstandkoming van succesvol Jong Talent Management.

Interview met de auteurs

Bekijk hieronder een interview met de auteurs van het boek: Thomas Verhiel, Fritz Korten en Joost Jolink.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit boek dat op de shortlist stond van Managementboek van het Jaar 2010, op de website van Managementboek.nl. Hier vindt u onder meer beoordelingen en een recensie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website