365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zondag 11 september 2011 :

Meest gelezen tips van juli en augustus

Categorie: Algemeen | 2.240 keer | Door: Martijn Hemminga

365xamc.nl bestaat nu meer dan een 8 maanden en bevat reeds 250 arbeidsmarktcommunicatietips. Vandaag staat de top 5 van meest gelezen arbeidsmarktcommunicatietips in de maanden juli en augustus centraal. Van wervingsboodschap bij uw concurrent op de stoep tot beoordelen van uw eigen recruitmentsysteem.

1. Houd uw netwerken gescheiden via Google Plus

Eind juni is het nieuwe social network van Google gelanceerd: Google Plus (Google+). Het is vooral een concurrent van Facebook, maar met de mogelijkheid om uw netwerk in te delen in zogenaamde kringen (circles), is het netwerk ideaal om zowel zakelijk als prive te gebruiken. Lees verder

2. Werf in de zomer: niet minder maar ander mediagebruik

Ondanks dat gemiddeld 93,5 procent van de Nederlanders in de zomer in ons eigen land aanwezig is, wordt er 40 procent minder geadverteerd richting consumenten. Bedrijven verwachten dat het meerendeel van de Nederlanders op vakantie is of dat er minder aan media wordt besteedt. Niets is minder waar blijkt uit onderzoek. Lees verder

3. Publiceer uw vacatures automatisch op Twitter

roblog Twitter wordt in Nederland veelvuldig gebruikt. Zowel privé als zakelijk wordt er volop getweet. Ook op het gebied van vacatures wordt Twitter steeds vaker ingezet. Een van de manieren is om vacatures die u op uw website plaatst automatisch door te plaatsen op Twitter. Dit kan gratis met de tool Twitterfeed en een RSS-feed. Lees verder

4. Interne communicatie essentieel bij veranderingstrajecten

Iedere organisatie verandert en moet zich aanpassen aan wijzigende omstandigheden. Soms zijn het kleine veranderingen met weinig impact, maar soms kunnen ze een organisatie verlammen. Interne communicatie is hierbij essentieel. Het zorgt voor vertrouwen en dat goede medewerkers niet weglopen. Lees verder

5. Bepaal uw online autoriteit met Klout

Met de groei van sociale media wordt het steeds lastiger om te bepalen of een bericht betrouwbaar en echt is. Degene die het verspreid speelt hier een belangrijke rol. Is het iemand met een grote autoriteit, dan is de kans groter dat berichten kloppen. Met Klout kunt u de autoriteit bepalen van mensen waarmee u gelinkt bent. Lees verder

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website