365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van vrijdag 2 september 2011 :

Maak een vacaturetekst vol clichés met Vacaturekraker.nl

Categorie: Websitetip | 2.446 keer | Door: Martijn Hemminga

Vacatureteksten zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Ze staan vol lege begrippen, clichés en standaardzinnen. Het lijkt wel alsof werkgevers allemaal op zoek zijn naar een dertien-in-een-dozijnkandidaat. Is het echt zo erg? Jazeker, want met de vacaturekraker heb je met één druk op de knop een nieuwe vacaturetekst. Helemaal automatisch!

Onderzoek

Tekstridder en Bureau De Uitkomst onderzochten het woordgebruik van personeelsadvertenties voor hoger opgeleid personeel. Uit onderzoek naar ruim 40.000 advertenties blijkt ‘actief’ het meest misbruikte woord. Hierna volgen de termen ‘resultaatgericht’ en ‘flexibel’. Verder blijkt meer dan de helft van de advertenties standaardzinnen te bevatten, zoals:

  • Wij bieden u marktconforme arbeidsvoorwaarden
  • De salariëring is overeenkomstig de zwaarte van de functie

Dergelijke zinnen leveren extra leeswerk op, maar geven geen aanvullende informatie.

Vacaturekraker.nl

Om te laten zien hoe gelijkluidend personeelsadvertenties zijn, is  de vacaturekraker bedacht. Met één druk op de knop schrijft de computer een personeelsadvertentie die nauwelijks te onderscheiden is van een met veel moeite opgesteld ‘echt’ exemplaar. Het bewijs? Ga naar de vacaturekraker.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website