365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van vrijdag 15 juli 2011 :

Bepaal uw online autoriteit met Klout

Categorie: Social media | 2.393 keer | Door: Martijn Hemminga

Met de groei van sociale media wordt het steeds lastiger om te bepalen of een bericht betrouwbaar en echt is. Degene die het verspreid speelt hier een belangrijke rol. Is het iemand met een grote autoriteit, dan is de kans groter dat berichten kloppen. Met Klout kunt u de autoriteit bepalen van mensen waarmee u gelinkt bent.

Klout

Klout probeert aan de hand van verschillende (sociale) factoren een getal tussen 0 en 100 (Klout-score) te genereren, waarbij 100 de hoogste score in autoriteit is. De factoren die meegenomen worden in de uiteindelijke Klout score zijn het aantal mensen dat u beïnvloedt met uw aanwezigheid op soial media (true reach), de kans dat anderen uw bericht doorsturen zoals via een retweet (Amplification Probability) en het aantal invloedrijke mensen die in uw netwerk zitten.

Twitter, Facebook en LinkedIn

Klout is begonnen om alleen Twitter-autoriteit vast te leggen, maar ondertussen kan de service ook de autoriteit bepalen van een persoon op Facebook en LinkedIn. Binnenkort wordt ook FourSquare geïntegreerd. Door het gedrag en reacties van een persoon op deze sociale media te registreren, ontstaat een mooi beeld over iemands autoriteit.

Klout score

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website