365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zondag 3 juli 2011 :

Meest gelezen tips in het eerste half jaar van 2011

Categorie: Algemeen | 2.465 keer | Door: Martijn Hemminga

Het eerste half jaar heeft 365xamc.nl meer dan 5.500 bezoekers gehad voor de inmiddels meer dan 180 tips die deze site rijk is. Maar welke 5 artikelen zijn in het eerste half jaar het meest gelezen? Het meest gelezen is de inspiratietip  50 meest creatieve wervingsacties ter wereld. Lees snel de nummers 2 tot en met 5.

1. 50 meest creatieve wervingsacties ter wereld

Als arbeidsmarktcommunicatieprofessional wordt u graag geinspireerd door andere werkgevers. JobMob heeft wereldwijd 50 creatieve wervingsacties geselecteerd, waaronder enkele uit Nederland. Ontdek hoe u afwashulpen werft via bierglazen, IT’ers via een ontslagbrief en medisch personeel via een röntgenfoto. Lees verder

2. Plaats uw wervingsboodschap bij uw concurrent op de stoep

Wie geen grote budgetten heeft, moet slim zijn. Een van die manieren is om via ‘guerrilla recruitment’ wervingsboodschappen op de stoep achter te laten bij arbeidsmarktconcurrenten of opleidingen. In deze arbeidsmarktcommunicatietip twee voorbeelden inclusief filmpjes. Lees verder

3. Blijf op de hoogte van de strijd tussen Hyves en Facebook

Hyves is in Nederland nog veruit het grootste sociale netwerk met zo’n 11 miljoen leden. Maar Facebook is bezig met een grote opmars. Zeker onder hoogopgeleiden in de Randstad is Facebook al populairder dan Hyves. Maar hoe blijft u nu real time op de hoogte van deze social media strijd? Lees verder

4. Beoordeel uw eigen recruitmentsysteem

Steeds meer werkgevers kiezen voor een recruitmentsysteem, ook wel applicant tracking system of w&s-software genoemd, om het recruitmentproces te faciliteren. Maar daar er inmiddels 21 leveranciers in Nederland zijn, is het niet eenvoudig een keuze te maken. Als gebruiker van een recruitmentsysteem kunt u nu uw eigen recruitmentsysteem beoordelen. Lees verder

5. Bereken het echte tarief voor een ZZP-er

Ondanks de flexibilisering zijn er nog steeds veel organisaties die een flexibele schil met ZZP-ers erin duur vinden. Op Zzptarief.nl kunnen opdrachtgevers een fair tarief berekenen voor ZZP-ers gebaseerd op de echte kosten en opbrengsten van een medewerker in loondienst. Ook kunnen ZZP-ers hun eigen bodemtarief berekenen. Lees verder

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website