365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 15 juni 2011 :

Monitor via webtool uw employer brand in social media

Categorie: Social media | 2.194 keer | Door: Martijn Hemminga

Hoe weet u hoe er over u als werkgever wordt gesproken in social media? U kunt dagelijks alle social media aflopen, maar u kunt het ook automatisch monitoren. U ontvangt dan dagelijks of wekelijkse een e-mail met een overzicht van online activiteit en trendontwikkeling rondom uw werkgeversmerk en een vergelijk met 3 concurrenten. En ook nog eens gratis.

Social Media Check

Met de Social Media Check weet u als arbeidsmarktcommunicatieprofessional wat er over uw merk wordt gezegd en hoe mensen zich gedragen ten opzichte van uw merk. Daarnaast laat de website real-time resultaten zien uit een groot aantal Nederlandse bronnen waaronder Twitter, Facebook en Hyves maar ook blogs en discussiegroepen.

Gedrag in kaart brengen

De Social Media Check tracht het gedrag van mensen in kaart te brengen rondom merken. Het is dus niet een tool voor webcare om zelf actief deel te nemen aan discussies over uw werkgeversmerk. De Social Media Check is nog volop in ontwikkeling, maar geeft met deze nieuwe versie een interessante analyse.

Social Media Check

Website en update per e-mail

De Social Media Check bestaat uit een website en een update die per e-mail wordt verstuurd. Op de site zoekt u aan de hand van een merknaam door Nederlandstalige sociale media. De zoekresultaten geven een overzicht van online activiteit rondom die merknaam. Er wordt een overzicht getoond met individuele berichten afkomstig uit allerlei bronnen zoals Twitter, Facebook en Hyves. Ook wordt aan de hand van grafieken weergeven welke bron het meest vertegenwoordigd is, welke woorden – naast de merknaam zelf – het meest worden gebruikt en welke personen het meest actief zijn rondom de merknaam.

De Social Media Check is gratis en bereikbaar via socialmediacheck.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website