365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 31 mei 2011 :

Zet uw doelgroep centraal in uw arbeidsmarktcommunicatie

Categorie: Media | 2.971 keer | Door: Martijn Hemminga

Binnen arbeidsmarktcommunicatie staat nog te vaak de werkgever centraal. In de boodschap, in de lay-out, maar ook bij de keuze van media. Met alle gevolgen van dien voor het resultaat want het is bewezen dat werkgevers die de doelgroep centraal stellen veel meer succes hebben op de arbeidsmarkt.

Iedereen wil toch bij ons werken?

Een groot aantal werkgevers denkt nog steeds dat mensen een keuze voor hen maken op basis van het werkgeversmerk. Daarom beginnen veel vacatureteksten nog steeds met een stuk tekst over de werkgever. Slechts 15 procent van de beroepsbevolking kiest echter een baan op basis van de werkgever. 85 procent kiest een baan om de inhoud van de functie blijkt uit het ArbeidsmarktGedragsOnderzoek van Intelligence Group.

Zet de doelgroep centraal

U kunt op meerdere manieren de doelgroep centraal zetten in uw arbeidsmarktcommunicatie. Ten eerste door de inhoud af te stemmen op wat de doelgroep belangrijk vindt. Naast de functieomschrijving en functie-eisen, dient u ook de arbeidsvoorwaarden op de doelgroep te schrijven. Ten tweede door de opbouw van uw vacaturetekst of recruitmentsite de doelgroep centraal te zetten. Uiteraard moet u iets vertellen over uw organsiatie en cultuur, maar begin er niet mee. En als laatste in de mediakeuze. Zorg dat u weet welke media uw doelgroep weet te bereiken en zet deze in.

Meer informatie

Lees meer informatie over het centraal zetten van uw doelgroep bij arbeidsmarktcommunicatie op Amcinfo.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website