365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zaterdag 9 april 2011 :

Referral recruitment begint met betrokken medewerkers

Categorie: Employee relationship management | 2.430 keer | Door: Martijn Hemminga

Nu de arbeidsmarkt weer begint aan te trekken zijn werkgevers meer en meer geïnteresseerd in het inzetten van eigen medewerkers voor werving. Zeker nu sociale media hier een grote rol in kunnen spelen. Maar voordat u met referral recruitment aan de slag kunt, zult u zich eerst af moeten vragen hoe tevreden en betrokken uw medewerkers zijn.

Basis van referral recruitment is betrokken medewerkers

De basis van werven via eigen medewerkers is dat deze medewerkers het naar hun zin hebben. Medewerkers die ontevreden zullen geen ambassadeur zijn. Sterker nog, ze zullen meer saboteur zijn en juist tegen bekenden zeggen (via social media) dat ze vooral niet moeten gaan werken waar zij nu werken.

Stabiele situatie

Een tweede uitgangspunt voor het opzetten van een succesvol referralprogramma is dat er een stabiele situatie is binnen de organisatie. Fusies, reorganisaties en bezuinigingsrondes zorgen voor een onduidelijke toekomst. Ook wanneer er een grote organisatieverandering is geweest, kan het nog jaren duren voordat de effecten ervan zijn uitgewerkt. In een onstabiele situatie haalt u nooit het maximale uit uw referral programma.

Meer informatie

Op dinsdagmiddag 26 april organiseert de AMC Academie de expertclass Referral recruitment waarin u leert hoe u effectief kunt werven via referrals. Aan de hand van een checklist en concrete cases krijgt u handreikingen en input voor een duurzame opzet van een referralstrategie. Kijk voor meer informatie op de website van de AMC Academie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website