365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 5 april 2011 :

Gebruik de juiste html-code voor uw vacatureteksttitel

Categorie: Recruitmenttechniek | 2.165 keer | Door: Martijn Hemminga

Een van de manieren om uw vacaturetekst beter vindbaar te maken op uw eigen recruitmentsite, is gebruik te maken van zogenaamde ’heading tags’. Zoekmachines als Google weten namelijk dat tekst binnen heading tags belangrijker zijn dan ‘gewone tekst’ wat de kans vergroot dat uw vacaturetekst hoger binnen de zoekresultaten verschijnt.

Vacaturetekst op uw eigen recruitmentsite

Een van de redenen waarom werkgevers vacatureteksten plaatsen of vacaturesites/jobboards, is omdat deze vaak een betere pagerank hebben. Hierdoor komen vacatureteksten die hierop worden geplaatst hoger in de zoekresultaten terecht. Door te zorgen dat u de juiste techniek gebruikt op uw eigen recruitmentsite, kunt u uw eigen vacatureteksten ook op die wijze beter vindbaar maken.

Gebruik header tags

Door op uw recruitmentsite heading tags te gebruiken kan een zoekmachine beter teksten van elkaar onderscheiden. Zoekmachines weten dat dat wat tussen de heading tags staat belangrijk is, omdat het om (sub)titels gaat. Waarbij <H1> de functietitel is van een pagina, zoals <H1>Senior controller</H1>. Subkopjes, zoals functieomschrijving, geeft u aan met <H2> en ‘subsubkopjes’ met <H3>.

Standaard in goede recruitmentsystemen en cms-en

Een goed recruitmentsysteem of een goed content management systeem maakt standaard gebruik van heading tags, maar mocht dat niet zo zijn, spreek dan uw leverancier hierop aan.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website