365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 3 maart 2011 :

Investeer in een beurstraining voor uw standbemanning

Categorie: Evenementen | 3.317 keer | Door: Martijn Hemminga

De Nationale Carrièrebeurs komt er volgend weekend weer aan. Twee dagen waarop deelnemende werkgevers zich van hun beste kant willen laten zien. Er is veel geld geïnvesteerd in de standruimte, het ontwerp van een stand en een wervende beursactie. Veel werkgevers vergeten echter te investeren in een goede training van de standbemanning.

Standbemanning bepalend voor succes aan carrièrebeurs

Het nut van een goed getrainde standbemanning is essentieel. Zij zijn de belichaming van uw werkgeversmerk. Als kenwaarden in uw employer brand ‘passie’ en ‘professioneel’ zijn, dan moet dat terug zijn te zien in uw mensen op de beursstand. Daarnaast zorgen zij voor de conversie naar uw beursdoelstellingen. Een goede training zorgt ervoor dat de standbemanning met 2 of 3 vragen kunnen inventariseren of iemand interessant voor u kan zijn.

Pas op voor een slechte indruk

Recruiters die naar rook of knoflook ruiken, medewerkers die met elkaar op een kluitje staan te praten of aan het einde van de beursdag alvast een biertje opentrekken. Voorbeelden die u iedere beurs weer tegenkomt. Uw jarenlange zorgvuldig opgebouwde imago, kan in 1 minuut worden weggevaagd door een van uw medewerkers. Een beurstraining zorgt ervoor dat zij zich bewust zijn van hun belangrijke rol op de beursvloer en welke afspraken en regels er gelden. U zult zien wat een voorspong u pakt op uw concurrenten op deze wijze.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website