365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van vrijdag 18 februari 2011 :

Laat bezoekers pagina’s en vacatures delen via social media

Categorie: Social media | 3.303 keer | Door: Martijn Hemminga

De recruitmentsite, het werken bij-gedeelte van de corporate site, is het hart van uw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Zeker als het gaat om personeelswerving, kunt u tegenwoordig niet meer om de mogelijkheid heen om uw bezoekers uw vacatures te laten delen via sociale media. Dit levert extra bezoekers op, zonder dat het u tijd en geld kost!

Laat bezoekers vacatures en pagina’s delen

De send-a-friend mogelijkheid bestaat al veel langer, maar u kunt bezoekers ook uw vacatures en pagina’s laten delen via sociale netwerken zoals LinkedIn, Hyves, Facebook en Twitter. Bezoekers delen een pagina van uw recruitmentsite met mensen in hun netwerk. Het toevoegen van zo’n mogelijkheid is gratis als u dit doet met Addtoany.com of Sharethis.com. U kunt zelf aangeven welke sociale netwerken u wilt toevoegen. Ook kunt u de mogelijkheid bieden om de vacature of pagina te printen, door te mailen of een pdf van te maken. De code plaatst u vervolgens op iedere pagina in uw recruitmentsite.  Hieronder ziet u hoe we voor 365xamc.nl gebruik maken van Addtoany.com.


Statistieken

U kunt ook gratis statistieken ontvangen, zodat u precies kunt zien welke vacatures of pagina’s het meeste worden gedeeld via welke sociale media. Deze informatie kunt u vervolgens weer gebruiken om een beter beeld te krijgen van uw doelgroepen en welke sociale media ze het meest gebruiken.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website