365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 17 februari 2011 :

Een open dag is goed voor de werving en binding

Categorie: Evenementen | 3.048 keer | Door: Martijn Hemminga

Of u nu zelf een open dag organiseert of meelift op een branchebrede open dag, u profiteert ervan in uw werving en in uw binding. Tijdens een open dag kunnen geïnteresseerden op een informele manier kennis maken met uw organisatie. En uw eigen medewerkers dragen hun trotsheid graag uit tijdens deze dag.

Een open dag is goed voor uw werving

Wanneer u een open dag organiseert kunnen mensen een blik achter de schermen krijgen. Juist de ongedwongen sfeer zorgt voor een authentiek kijkje achter de schermen. Zowel actief zoekenden krijgen een beeld van wie u bent als wat u doet, maar ook latente baanzoekers kunnen u opeens gaan zien als potentiële werkgever.

Zorg ervoor dat er tijdens de open dag op een centrale plek informatie te verkrijgen is over werken bij uw organisatie. Denk hierbij aan een overzicht van vacatures en stageplekken. Geef mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten. U kunt dan met deze mensen een relatie opbouwen (employee relationship management).

Een open dag is goed voor uw binding

Tijdens een open dag heeft u medewerkers nodig om te laten zien wat u doet. Deze vrijwilligers zijn allemaal mensen met hart voor uw zaak, anders offeren ze hun (vrije) dag hier niet voor op. Er heerst veelal een soort saamhorigheidsgevoel onder de mensen die op zo’n dag op het werk verschijnen en dat versterkt de binding met de organisatie.

Verder vinden medewerkers het leuk om tijdens een open dag familieleden rond te leiden: ‘Kijk hier werkt papa nu.’. Biedt medewerkers de ruimte om hun vrienden en familieleden uit te nodigen. Tenslotte kan hier ook een toekomstige medewerker tussenlopen. Of u heeft er ambassadeurs bij voor het leven.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website