365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 9 februari 2011 :

Laat hoogopgeleiden solliciteren met hun LinkedIn-profiel

Categorie: Selectie | 3.060 keer | Door: Martijn Hemminga

Met meer dan 2, 1 miljoen Nederlanders op LinkedIn, neemt het sociale netwerk een steeds grotere rol in bij de werving en selectie van HBO’ers en WO’ers. Zo’n tweederde van deze hoogopgeleiden zit inmiddels op LinkedIn en maandelijks komen daar zo’n 100.000 bij. In plaats van een CV kunt u hen ook naar de url van hun LinkedIn-profiel vragen.

Dynamisch CV

Het grote voordeel van het LinkedIn-profiel is dat deze dynamisch is. De kandidaat hoeft deze niet speciaal te updaten voor een sollictatie, omdat deze dat continu doet. Bij het solliciteren worden de gegevens uit het Linkedin-profiel van de kandidaat automatisch ingelezen. Daardoor hoeft de sollicitant minder gegevens in te vullen, wat weer drempelverlagend werkt. Uiteraard moet de kandidaat van te voren toestemming geven. Dat kan voor een bepaalde periode of tot de profieleigenaar zijn/haar toestemming intrekt.

Recruitmentsystemen zijn er klaar voor

Een aantal leveranciers van recruitmentsystemen biedt reeds de mogelijkheid om te solliciteren met een LinkedIn-profiel. Onder meer Connexys, OTYS, Hireserve en Tangram bieden deze mogelijkheid. Bij sommige recruitmentsystemen worden bij sollicitatie de gegevens overgekopieerd en bij andere blijft er na sollicitatie een actieve koppeling. Bij een actieve koppeling worden de gegevens in de database van de werkgever (of intermediair) automatisch bijgewerkt.

Meer informatie

Meer informatie over solliciteren, inclusief gebruik van social media, vindt u op Recruitmentsystemen.nl:

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website