365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 1 februari 2011 :

Aantal open sollicitaties zegt iets over uw employer brand

Categorie: Employer branding | 2.519 keer | Door: Martijn Hemminga

Het meten van het werkgeversmerk, oftewel employer brand, is niet eenvoudig. Er is echter een goedkopere manier om te weten of u wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever: het aantal open sollicitaties. En dan vooral het aantal bruikbare open sollicitaties.

Goede indicatie voor gebruik als ken- of stuurgetal

Van een werkgever die veel open sollicitaties ontvangt mag gesteld worden dat deze populair is. Zeker als de kwaliteit van de open sollicitaties goed is. Het zegt uiteraard niet zoveel als een imagoonderzoek, want hieruit kunt u veel meer afleiden. Desondanks biedt het een indicatie die u kunt gebruiken als ken- en stuurgetal voor uw arbeidsmarktcommunicatie.

Kanttekeningen

Er zijn echter wel een paar kanttekeningen waar u rekening mee moet houden. In een ruime arbeidsmarkt ontvangen werkgevers sneller meer open sollicitaties, met name in de non-profit sector. Ook wanneer u een marketing-/corporate/-arbeidsmarktcommunicatiecampagne voert, zult u merken dat dit het aantal open sollicitaties tijdelijk positief beïnvloedt. Pas due goed op voordat u te snel positieve of negatieve conclusies trekt.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website