365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 5 januari 2011 :

Promoot uw referralprogramma bij de nieuwjaarsborrel

Categorie: Employee relationship management | 1.962 keer | Door: Martijn Hemminga

Veel werkgevers hebben de komende tijd nieuwjaarsbijeenkomsten met medewerkers. Het moment om elkaar een goed jaar te wensen en bij te praten. Maar ook het ideale moment om (weer) aandacht te vragen voor uw referralprogramma, oftewel het medewerkers-werven-medewerkersprogramma.

Blijven communiceren

Een van de kenmerken van een succesvol referralprogramma is dat u deze continu onder de aandacht zult moeten brengen van uw medewerkers. Hiervoor kunt u goed gebruik maken van veel bestaande middelen zoals het intranet en bijeenkomsten zoals de nieuwjaarsbijeenkomst.

Waardering

Tijdens de nieuwsjaarsborrel kunt u medewerkers die in 2010 veel kwalitatieve CV’s hebben aangedragen in het zonnetje zetten. En u kunt het programma van 2011 toelichten. Stel u zelf een goed voornemen en verhoog het aantal mensen dat u aanneemt via uw weigen medewerkers!

Meer informatie

Meer informatie over referralrecruitment leest u in dit artikel dat op 2 maart 2010 in IntermediairPW is verschenen. Ondermeer komt Martijn Hemminga van Nr29 aan het woord in het artikel. Verder kunt u meer leren tijdens de expertclass Referral recruitment op dinsdag 26 april 2011.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website