365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 14 november 2012 :

Laat alumni ook deelnemen aan het referralprogramma

Categorie: Employee relationship management | 4.884 keer | Door: Martijn Hemminga

Referral recruitment behoort tot de belangrijkste bronnen van aanname van nieuwe medewerkers. Wie weet nu beter hoe het is om bij u te werken dan uw eigen medewerkers. Naast eigen medewerkers kan het ook interessant zijn om oud-medewerkers ook deel te laten nemen aan uw referralprogramma. Ondanks dat ze weg zijn, kunnen ze nog steeds ambassadeur zijn van uw organisatie.

Oud-medewerker als ambassadeur

Door oud-medewerkers toegang te geven tot het referralprogramma vergroot u het bereik wat u heeft met uw referralprogramma. Door op regelmatige basis te communiceren met oud-medewerkers zorgt u ervoor dat uw organisatie zichtbaar blijft en daarmee ook het referralprogramma.

Alumniprogramma

Zeker wanneer u reeds een alumniprogramma heeft of LinkedIn group voor oud-medewerkers, heeft u al een goede basis om te starten. Wanneer ze namelijk aan hebben gegeven dat ze als alumnus actief contact willen onderhouden met de oud-werkgever staan ze wellicht ook open voor het referralprogramma. Een goed moment om dit te vragen is tijdens het exitgesprek.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over referral recruitment op www.referral-recruitment.eu. Hier vindt u onder meer een artikel over de vijf verschillende vormen die er zijn voor referralprogramma’s.

 

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website