365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 25 april 2012 :

Investeer in uw bekendheid met gastcolleges

Categorie: Employer branding | 1.854 keer | Door: Martijn Hemminga

Een van de mooiste manieren van doelgroepgerichte employer branding is uw gezicht laten zien op relevante opleidingen. Of het nu gaat om een VMBO, MBO, HBO of WO, een goed gegeven gastcollege laat een onuitwisbare indruk achter bij scholieren en studenten.

Iemand uit het vakgebied

Voor scholieren en studenten zijn gastsprekers veelal de kers op de taart. Het zijn mensen uit het werkveld met ‘echte’ verhalen, die een blijvende indruk achterlaten bij studenten en scholieren. 15 jaar later kunnen veel mensen zich nog exact de organisaties noemen die ooit een gastcollege hebben verzorgd.

Sollicitatie- en social media-training

naast inhoudelijke gastcolleges kunt u als werkgever ook trainingen geven op het gebied van solliciteren, een sollicitatiegesprek voeren of social media. In het beste geval is het een kwestie van en inhoudelijke gastcolleges en sollicitatietrainingen, omdat het goed is dat u een aantal keer het gezicht van uw organisatie laat zien. Ook hiervoor geldt de kracht van herhaling.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website