365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 17 april 2012 :

Claim uw .jobs domeinnaam voor internationale werving

Categorie: Recruitmenttechniek | 1.956 keer | Door: Martijn Hemminga

Door internet en steeds snellere manier van reizen, wordt internationale werving voor steeds meer werkgevers een reële optie. Een Engelstalige versie van de recruitmentsite is dan onontbeerlijk. Maar dat betekent ook dat u uw url wellicht moet aanpassen. Werkenbijuworganisatie.nl/en/ zal namelijk niet goed werken. Een alternatief is .jobs.

Werkenbijuworganisatie.nl

Iets meer dan een jaar geleden stonden we al stil bij het claimen van de Werkenbijuworganisatie.nl-domeinnaam. Zelfs als u geen aparte site heeft, maar een gedeelte van uw corporate site gebruikt, is het slim om de domeinnaam te claimen voor iemand anders het doet.

Workingatyourorganisation.com en yourorganisation.jobs

Werft u internationaal, dan zult u een internationale domeinnaam moeten gebruiken in uw communicatie. De .jobs is de wereldwijde domeinnaam voor recruitmentsites van werkgevers die ook daadwerkelijk als organisatie geregistreerd zijn onder die naam . Onder meer de Rabobank, ING en l’Oreal gebruiken de .jobs-extensie voor hun internationale recruitmentsites. Een alternatief is om ‘careers’ in de domeinnaam te verwerken zoals Accenturecareers.com. En de Vrije Universiteit heeft ‘Werken bij’ letterlijk vertaalt naar WorkingatVU.nl.

Wees er op tijd bij

En wat geldt voor Werkenbijuworganisatie.nl geldt ook voor alle internationale domeinnamen. Er kan maar een partij de eerste zijn… zorg ervoor dat u dit bent…

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website