365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 17 november 2011 :

Gebruik ‘werkzaamheden’ in plaats van ‘taken’

Categorie: Personeelswerving | 1.963 keer | Door: Martijn Hemminga

Het schrijven van vacatureteksten is een vak apart. De gemiddelde vacaturetekst in Nederland scoort nog steeds een onvoldoende. Een van de zaken die foutgaan is het gebruik van interne functieprofielen als vacaturetekst. ‘Taken’ is niet alleen een gedateerd woord, maar het heeft totaal geen wervend effect. Gebruik dan liever ‘werkzaamheden’.   

Vacaturetekt is een wervende tekst

Een vacaturetekst is een wervende tekst die de doelgroep in actie moet krijgen. Een intern functieprofiel heeft een heel ander doel. Dit is bedoeld om de inhoud van een functie duidelijk te maken en als instrument voor het functiewaarderings- & beloningssysteem. Bij iedere functie horen bepaalde taken. Door dit werkzaamheden te noemen, klinkt het al een stuk moderner en wervender.

Benoem verantwoordelijkheden in plaats van taken

Wanneer u op zoek bent naar een HBO’er of WO’er kunt u beter de verantwoordelijkheden in een vacaturetekst zetten. Een HBO’er en WO’er, zeker een met ervaring, begrijpt dat er bij verantwoordelijkheden bepaalde werkzaamheden horen. Die hoeft u dus niet altijd te benoemen wanneer u ervanuit mag gaan dat dit duidelijk is.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website