365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 17 augustus 2011 :

Werk met een sollicitantvriendelijk sollicitatieformulier

Categorie: Online werving | 2.015 keer | Door: Martijn Hemminga

Met een recruitmentsysteem lopen de sollicitaties automatisch in een database. Hiervoor heeft u echter wel een formulier nodig. Voor een optimale conversie is een sollicitantvriendelijk sollicitatieformulier van groot belang. Een lang en ingewikkeld formulier zorgt ervoor dat veel kandidaten hem uiteindelijk niet gaan versturen. 

Slechte formulieren kost u sollicitanten

Wanneer u een kandidaat met een goede vacaturetekst weet te interesseren, wilt u dit natuurlijk omzetten naar een sollicitatie. De positieve stemming waarin die kandidaat zit, moet u niet bederven met een onvriendelijk formulier op uw recruitmentsite. Sommige werkgevers vergeten bij een recruitmentsysteem dat de kandidaat nog steeds centraal staat. Zij denken dat je zoveel mogelijk moet vragen aan de kandidaat. Of ze het nu gebruiken of niet. Maar als sollicitanten halverwege het invullen van het formulier afhaken, valt er helemaal niets te matchen. Het zorgvuldig afwegen van de vragen die u in het formulier wilt stellen is een stap die u niet te snel moet nemen. De kandidaat staat centraal en de techniek van het formulier en het recruitmentsysteem moet hier ondersteunend aan zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over sollicitantvriendelijke sollicitatieformulieren op Recruitmentsystemen.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website