365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 10 augustus 2011 :

Maak gebruik van QR codes in uw werving

Categorie: Personeelswerving | 2.086 keer | Door: Martijn Hemminga

Er zijn miljoenen smart phones in Nederland. Telefoons waar u bijvoorbeeld foto’s mee kunt maken en op internet kan. Met het juiste programmaatje op de telefoon kan uw doelgroep een code scannen op uw wervingsuiting waardoor ze direct worden doorgestuurd naar uw recruitmentsite of vacature. Dit heet QR code.

Wat zijn QR Tags?

Voorbeeld van een QR TagQR staat voor Quick Response en werd in 1994 uitgevonden als opvolger van de bekende streepjescode. QR Tags zijn echter tweedimensionaal waardoor er veel meer informatie op past. Een QR Tag ziet er uit zoals hiernaast.

Hoe werkt het?

Om QR Tags te kunnen lezen heeft u een mobiele telefoon nodig met camera en internet. U moet een speciaal programma op uw mobiele telefoon installeren. Wanneer u vervolgens met uw camera over de QR Tag gaat wordt u automatisch doorgestuurt naar de webpagina. Hier kunt u een programma downloaden op uw mobiele telefoon dat QR Tags kan scannen.

Voorbeeld werven van stagiaires met QR codes

Op allerlei plekken op Hogeschool Rotterdam zijn QR tags aangebracht. Studenten die de tags ‘oppikten’ kwamen op een landingspagina binnen ara.nl en konden mailen en bellen voor een stageplek. De guerrilla-actie is onderdeel van een campagne die meer awareness moest creëren bij een groep die ARA graag als stagiair(e) wil hebben. Een korte video van de guerrilla-actie vindt u hieronder:

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website