365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zaterdag 23 juli 2011 :

Hoe krijg ik ze zover: draagvlak zonder dwang

Categorie: Boekentip | 2.060 keer | Door: Martijn Hemminga

U werkt als manager aan een belangrijke verandering. Alle lichten staan op groen, u loopt voorop… maar wie volgt? Uw medewerkers kijken de kat uit de boom; ze blijven vragen stellen en kiezen het zekere voor het onzekere. Hoe krijgt u ze mee? Dit boek van jan van Setten is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2011!

Gedragsverandering

Hoe krijg ik ze zover?Gedragsverandering is een fragiel proces, dat in een aantal natuurlijke fases verloopt. Houd daar rekening mee, want gaat u te snel, dan raakt u uw medewerkers kwijt – gaat u te langzaam, dan raken ze ontmoedigd. Van Setten vertelt hoe u medewerkers met glashelder management door de verschillende fases heen krijgt. Hij beschrijft de processen en inzichten die nodig zijn om mensen op een natuurlijke wijze betrokken te maken. Hoe u weerstand herkent en weerlegt. Hoe u respectvol afscheid neemt als het echt niet werkt.

Van inzichten naar praktijksituaties

In dit boek worden inzichten gekoppeld aan herkenbare praktijksituaties. Het zal u inspireren om het roer in handen te nemen, op een manier die gewaardeerd wordt door medewerkers, collega’s en klanten, zelfs door uw familie en vrienden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, recensies, beoordelingen, een interview met de auteur, een inkijkexemplaar en om dit boek te bestellen op Managementboek.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website