365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 20 juli 2011 :

Houd de recruitmentkosten bij via handige Excel-tool

Categorie: Accountability | 2.549 keer | Door: Martijn Hemminga

Om te weten wat het recruitmentbudget per vacature (cost per hire) is, is het essentieel om een goed overzicht te hebben in de kosten die worden gemaakt. Budgetrecruitment.nl heeft een handige Excel-tool gemaakt wat kan worden gebruikt om per te werven functie de recruitmentkosten bij te houden.

Verschillende recruitmentkosten

In de excel tool kunt u in rijen de verschillende te werven functies kwijt, inclusief de aantallen. Vervolgens kunt u de verschillende kosten invoeren. Standaard staan de volgende recruitmentkosten in het overzicht: Advertentiekosten print, advertentiekosten online, kosten interim recruiters, kosten W&S-bureaus, overige kosten, interviewkosten, assessmentkosten, kosten overnemen studieschuld en trainingskosten. Uiteraard kunnen er andere kosten worden toegevoegd en kosten die er niet zijn worden weggelaten.

Recruitmentkosten bijhouden in excel document

Automatisch totalen berekenen

Het document berekent vervolgens automatisch de totaalkosten per vacature en de totale kosten van alle vacature.

Download de excel-tool

De excel-tool kan zowel worden ingevuld voor een hele organisatie/recruitmentafdeling of voor een individuele recruiter. Download het exceldocument Overzicht Recruitmentkosten van Budgetrecruitment.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website