365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 13 juli 2011 :

Alles wat u doet beïnvloedt uw employer brand

Categorie: Employer branding | 1.576 keer | Door: Martijn Hemminga

Alles wat u en uw medewerkers doen heeft invloed op hoe mensen naar u als werkgever kijken. Het gaat dus niet alleen om uw vacatureteksten en recruitmentsite, maar ook om uitspraken van uw directeur, de rijstijl van uw chauffeurs, de klantvriendelijkheid van uw medewerkers en de kwaliteit van uw producten.
Het zijn de kleine dingen die u zelf in de hand heeft

Alles wat u doet als werkgever en wat uw medewerkers doen beïnvloeden uw werkgeversmerk. Vaak wordt gedacht dat employer branding over campagnes gaat. Maar iedere vacaturetekst, afwijzigingsbrief of sollicitatiegesprek draagt bij aan het versterken of verzwakken van uw werkgeversmerk.

Het zijn de kleine dingen die u niet zelf in de hand heeft

De klantenservice, goede financiële resultaten, fraude, brand, vakprijs winnen, product recall, grote order binnenslepen etc. Allemaal voorbeelden van zaken die direct niets met arbeidsmarktcommunicatie te maken hebben, maar indirect veel invloed kunnen hebben. Ondanks dat u hier vaak niets aan kan doen, is het goed om te weten welke zaken uw merk op de arbeidsmarkt kunnen beïnvloeden. Positief, maar zeker ook negatief.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website