365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 6 juli 2011 :

Houd de bron van aannames bij

Categorie: Accountability | 2.044 keer | Door: Martijn Hemminga

Veel werkgevers meten de herkomst van sollicitaties. Via welke bronnen komen de sollicities binnen. Daar is niets mis mee, maar tussen deze sollicitaties zitten ook een aantal waar u niets mee kunt. Meet daarom ook de bron van de mensen die u daadwerkelijk aanneemt. Want deze bronnen zijn namelijk kwalitatief ook goed.

Waar komen de mensen vandaag die u aanneemt?

De herkomst van cv’s is een veelgebruikt ken- en stuurgetal. Maar dit zegt niets over de kwaliteit. U kunt dan kijken naar de herkomst van bruikbare cv’s als alternatief. Een stap verder is om de herkomst van de mensen die u aanneemt te monitoren. Het feit dat deze mensen zijn aangenomen zegt iets over de kwaliteit.

Handmatig of automatisch meten

Wanneer u een recruitmentsysteem heeft waarin ook goed wordt bijgehouden wie uiteindelijk wordt aangenomen, heeft u de cijfers zo bijelkaar. Maar bij veel organisaties is dit alleen maar te meten door gegevens aan elkaar te koppelen. In het laatste geval kost het u veel tijd, maar levert het u wel hele bruikbare informatie op.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website