365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 30 juni 2011 :

Een intern functieprofiel is geen vacaturetekst

Categorie: Personeelswerving | 2.726 keer | Door: Martijn Hemminga

Veel werkgevers hebben een functiehuis waarin alle functieprofielen zijn opgenomen. Deze functieprofielen geven medewerkers en leidinggevenden inzicht in de werkzaamheden, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die bij een functie behoren. Maar een functieprofiel is een intern document en niet geschikt als vacaturetekst.

Aanzetten tot solliciteren

Met een vacaturetekst wilt u uw doelgroep enthousiastmeren en aanzetten tot solliciteren. Een intern functieprofiel is er om mensen te informeren over de inhoud van een functie. Een intern functieprofiel bevat een feitelijke opsomming. Wanneer u een intern functieprofiel gaat gebruiken als vacaturetekst blijft uw vacaturetekst steken op het verstrekken van feitelijke informatie. U enthousiastmeert niet en zet ook niet aan tot gedrag (solliciteren). 

Van functieprofiel tot vacaturetekst

Een functieprofiel is een van de bronnen die u gebruikt voor een vacaturetekst. Een andere belangrijke bron is de vacature intake die u afneemt bij de direct leidinggevende. Ten derde  heeft u doelgroepinformatie die u in uw vacaturetekst gebruikt. Tezamen met uw eigen kennis en ervaring stelt u een vacaturetekst op die informeert, enthousiastmeert en tenslotte aanzet tot solliciteren.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website