365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van maandag 30 mei 2011 :

Zorg voor structuur met een arbeidsmarktcommunicatieplan

Categorie: Strategie | 2.302 keer | Door: Martijn Hemminga

Arbeidsmarktcommunicatie is in de vaak een bundeling van vele ad-hoc activiteiten. Dat werkt wanneer u geen grote wervingsproblemen heeft of verwacht. Maar wanneer u vandaag de dag of binnen 3 jaar wel voor grote uitdagingen staat, helpt een planmatige aanpak veel meer bij het oplossen van het werkelijke wervingsprobleem.

Wat is een arbeidsmarktcommunicatieplan?

Een arbeidsmarktcommunicatieplan is een plan waarin wordt beschreven vanuit welke motieven, wensen, achtergronden en problemen een organisatie (of organisatieonderdeel) opzettelijk tracht bepaalde één of meerdere doelgroepen te beïnvloeden wat betreft kennis, houding en/of gedrag.

Belang van het arbeidsmarktcommunicatieplan

Een arbeidsmarktcommunicatieplan schrijft u om meerdere redenen. Bijvoorbeeld omdat deze zorgt voor een structurele aanpak, intern draagvlak bij directie, focus en de route die u wilt volgen om uw arbeidsmarktcommunicatiedoelstellingen te behalen. Ook een goede reden om een arbeidsmarktcommunicatieplan te schrijven is om heel praktisch de taken en verantwoordelijkheden van HR, Recruitment en/of Communicatie vast te leggen.

Meer informatie

Tijdens de workshop Arbeidsmarktcommunicatie op 9 juni a.s. leert u hoe u vanuit de organisatie- en HRM-strategie een strategisch arbeidsmarktcommunicatieplan kunt opstellen voor de eigen organisatie. Vervolgens leert u hoe u het meerjarenplan kunt vertalen naar operationele jaarplannen. Kijk voor meer informatie en om u in te schrijven op de website van de AMC Academie.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website