365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 25 mei 2011 :

Maak een werkenbij-pagina aan op Facebook

Categorie: Social media | 2.979 keer | Door: Martijn Hemminga

Het gebruik van Facebook in Nederland neemt flink toe. Volgens de laatste stand van zaken nadert Facebook de 4 miljoen gebruikers in Nederland. Dit betekent dat Facebook ook in de werving een grotere rol gaat spelen. Steeds meer werkgevers maken dan ook een gratis werken-bij pagina aan op Facebook.

Facebook pages

Wanneer u een profiel heeft op Facebook, kunt u pages aanmaken. Pages zijn pagina’s waar u uw organsiatie, product of dienst kunt promoten. Steeds meer werkgevers besluiten om naast een corporate Hyves-pagina (of in plaats van) een Facebook pagina aan te maken. Een voorbeeld van een werkenbij-pagina op facebook ziet u hieronder van Capgemini.

Facebook page van Capgemini

Maak zelf een pagina aan op Facebook

Maak via www.facebook.com/pages (u dient wel ingelogd zijn) een officiële pagina aan en kies in het scroll menu voor de branche. Geef vervolgens de naam die u aan de pagina wilt geven en vink aan dat u een officiële vertegenwoordiger bent van dit bedrijf en dat u toestemming hebt om deze pagina te maken.

Invulling geven aan uw Facebook pagina

Vervolgens kunt u invulling aan de pagina gaan geven. Van uw adresgegevens tot toevoegen van foto’s en filmpjes. Van het aanmaken van subpagina’s tot het toevoegen van Twitter-streams en nieuws. Vervolgens kunt u mensen in uw netwerk uitnodigen om uw pagina te ‘liken’. Ook is het belangrijk om van uw recruitmentsite te linken naar de Facebookpagina en vice versa uiteraard.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website