365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van maandag 23 mei 2011 :

Geef sollicitanten altijd een kleine rondleiding

Categorie: Selectie | 2.715 keer | Door: Martijn Hemminga

Bij veel sollicitaties krijgt een sollicitant niet veel meer te zien dan de receptie, de spreekkamer en de weg daar naar toe. Op deze wijze krijgt deze nog weinig te zien van de echte cultuur van een organisatie. Maar ook als recruiter, p&o’er of leidinggevende biedt een rondleiding de kans om de kandidaat op een andere wijze te beoordelen.

Vele voordelen van een kleine rondleiding

Een kleine rondleiding geven aan een sollicitant heeft meerdere voordelen in zich. Ten eerste biedt het een mogelijkheid om de kandidaat op zijn/haar gemak te stellen. Hij/zij verwacht meteen een spreekkamer in te moeten, maar loopt eerst een rondje met de recruiter door het gebouw. Ten tweede krijgt de kandidaat een authentiek beeld van de cultuur van de organisatie. Ook krijgt u als recruiter een beeld hoe de sollicitant zich door de organisatie beweegt. Stelt hij/zij vragen en zegt hij/zij gedag wanneer er iemand langsloopt. En als laatste kunt u aan de directe collega’s vragen wat hun eerste indruk was, indien u ook een rondje maakt over de toekomstige afdeling van de kandidaat.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website