365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 17 mei 2011 :

Meer draagvlak door vergelijking met de concurrentie

Categorie: Organisatie | 1.797 keer | Door: Martijn Hemminga

Er zijn uiteenlopende manieren om draagvlak te krijgen voor arbeidsmarktcommunicatie bij de directie. Een die altijd goed werkt is om uw arbeidsmarktconcurrentie erbij te betrekken. Wat doen zij aan arbeidsmarktcommunicatie? Hoeveel budget besteden zij in de media? Hoe goed zijn zij vindbaar in Google?

Directie gevoelig

Directie is vaak gevoelig indien concurrenten het beter doen. Dit biedt voor u als arbeidsmarktcommunicatieprofessional een mooie manier om te laten zien dat bepaalde concurrenten het veel beter doen. En dat u dit uiteraard graag wilt oppakken, maar daarvoor wel draagvlak/budget/fte/… nodig heeft.

Campagnes

Een makkelijke manier is om alle mediauitingen van de concurrentie te bewaren en dit af te zetten tegen wat u zelf doet. Ook het bekijken van zoekopdrachten in Google en uw eigen ranking vergelijken met die van anderen kan hieraan bijdragen. En bij carrièrebeurzen is het laten zien van een deelnemerslijst soms voldoende voor het krijgen van akkoord voor deelname.

Bruto mediabestedingen

Wat lastiger is om inzicht te korijgen in de budgetten. Wanneer u de bruto mediabudgetten (exclusief kortingen) wilt vergelijken met uw concurrenten, kunt u via uw accountmanager van mediapartijen gegevens opvragen bij Nielsen. Mediapartijen hier toegang toe en kunnen  uw budget en die van concurrenten in een excel-sheet aanleveren. U weet dan nog niet het totale budget, maar heeft wel een goede indicatie.

Meer informatie

Meer informatie over draagvlak verkrijgen vindt u terug in diverse arbeidsmarktcommunicatietips op deze site.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website