365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 12 mei 2011 :

Interne-communicatie.info: alles over intern communiceren

Categorie: Websitetip | 1.990 keer | Door: Martijn Hemminga

Arbeidsmarktcommunicatie gaat niet alleen over de externe arbeidsmarkt. De interne arbeidsmarkt speelt misschien nog wel een belangrijkere rol. Eigen medewerkers zijn immers de ambassadeurs van de organisatie. Interne-communicatie.info is een relatief nieuwe site waar interne communicatie centraal staat.

Interne-communicatie.info

Interne-communicatie.info is in maart 2011 live gegaan met als doel informatie beschikbaar te stellen op het gebied van intern communiceren. In veel organisaties wordt het nut hiervan onderschat, met alle gevolgen voor de motivatie en verloop van medewerkers. De site wil iedereen die zich bezighoudt met interne communicatie informeren en inspireren.

Veranderend vakgebied

Was interne communicatie van oudsher iets wat bij de afdeling interne communicatie lag, door de komst van social media zien we dat iedere medewerker zelf initiatieven kan oppakken. Er zijn zelfs mensen die pleiten voor het afschaffen van de afdeling interne communicatie. Leidinggevenden en medewerkers moeten dit zelf oppakken en dat moet niet centraal gestuurd worden. Interne communicatie zal dan ook steeds meer de rol krijgen van facilitator.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.interne-communicatie.info.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website