365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 11 mei 2011 :

Krijg en behoud draagvlak met interne nieuwsbrief

Categorie: Organisatie | 2.356 keer | Door: Martijn Hemminga

Draagvlak krijgen en behouden voor arbeidsmarktcommunicatie is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als er nog geen grote ‘sence of urgency’ is. Communicatie speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen en behouden van draagvlak. Een van de communicatiemiddelen die hierbij kan worden ingezet is een interne nieuwsbrief.

Vaste frequentievorm

Met een regelmatig verschijnende nieuwsbrief kunt u interne belanghebbenden op de hoogte houden van alles wat met arbeidsmarktcommunicatie en werving te maken heeft. Van de statistieken van de recruitmentsite tot een evenementenagenda. Van tips voor sollicitatiegesprekken tot campagneresultaten. Door de nieuwsbrief een vaste frequentie te geven, ontstaat er een verwachtingspatroon bij (een deel) van de ontvangers. Mocht er reeds een HRM-nieuwsbrief zijn die naar leidinggevenden gaan, dan kunt u hier natuurlijk een vaste rubrioek over werving en arbeidsmarktcommunicatie in maken.

Interne stakeholders

De nieuwsbrief kunt u gewoon vanuit Outlook versturen aan directie en leidinggevenden. Maar vergeet bijvoorbeeld ook niet HRM en/of Communicatie te mailen. Na een tijdje zult u merken dat mensen uit de organsiatie aangeven ook de nieuwsbrief te willen ontvangen, wat uiteraard een compliment is.

Link naar intranet

Wanneer u een vast plek heeft op intranet, kunt u in de nieuwsbrief gebruik maken van introtekstjes met een ‘lees verder’ eronder. Het hele artikel kan vervolgens worden gelezen op intranet. Op deze wijze kunt u de ontvanger stimuleren om ook tussentijds naar het arbeidsmarktcommunicatie-onderdeel op intranet te gaan.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website