365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van vrijdag 29 april 2011 :

Maak van uw medewerkers medewervers

Categorie: Employee relationship management | 2.620 keer | Door: Martijn Hemminga

Wie kan nu beter uitleggen hoe het is om bij u te werken als uw eigen medewerkers? Met referral recruitment zetten werkgevers hun eigen medewerkers in als ambassadeur. Ondanks dat veel werkgevers het wel kennen, wordt er in de praktijk maar weinig mee gedaan. Een gemiste kans, want werven via uw eigen medewerkers heeft veel voordelen. 

30% via uw eigen medewerkers

Werven via uw eigen medewerkers is niet alleen voordeliger, maar levert ook nog eens betere kandidaten op. Wanneer uw medewerkerstevredenheid op orde is en er geen reorganisaties e.d. spelen, moet u 30% van uw nieuwe medewerkers binnen kunnen halen via uw eigen medewerkers.

Voordelen van referral recruitment

Referral recruitment, ook wel medewerkers-werven-medewerkers, via via werving en netwerkrecruitment genoemd, heeft vele voordelen. Zo zullen uw medewerkers een voorselectie maken en alleen mensen aandragen uit hun netwerk die ze echt vinden passen. Verder blijven medewerkers die via medewerkers zijn binnengekomen langer bij de organisatie, net als de ambassadeurs zelf. Last but not least zijn de wervingskosten een stuk minder dan via andere methoden. De komst van social media geeft u daarnaast als werkgever extra mogelijkheden die u uw medewerkers kunt aanbieden bij het uitzetten van vacatures in hun netwerk.

Meer informatie

Kijk voor de 9 stappen voor een succesvol referralprogramma op Amcinfo.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website