365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van woensdag 6 april 2011 :

Nieuwe editie Recruitment via LinkedIn is uit

Categorie: Boekentip | 2.390 keer | Door: Martijn Hemminga

In de week dat LinkedIn haar 100 miljoenste gebruiker verwelkomde, kwam het nieuwe, volledig herschreven boek, ‘Recruitment via LinkedIn’ van de pers. In het afgelopen jaar zijn de functionaliteiten van LinkedIn flink in beweging geweest, die in de nieuwe editie zijn verwerkt, zoals de integratie met Twitter, adverteren op LinkedIn  en referral recruitment.

Veel onbenutte kansen zijn er nog voor recruiters op LinkedIn

Recruitment via LinkedIn, editie 2011Bij ‘Recruitment via LinkedIn’ komt meer kijken dan alleen een profiel aanmaken. Het is een nieuwe manier van het uitoefenen van het recruitmentvak. In plaats van ‘post and pray’ (een vacature kenbaar maken en wachten tot er sollicitanten komen) worden het ‘personal brand’, ‘het netwerk’ en de ‘relatiemanagement’ kwaliteiten van een recruiter belangrijk. Dat vergt nieuwe kennis, discipline en tijd.

‘Recruitment via LinkedIn’ van Jacco Valkenburg heeft ons de afgelopen jaren het volgende geleerd:

  • Een persoonlijke en gemotiveerde benadering is bijna een garantie op succes;
  • Integratie met andere sociale netwerken en de eigen recruitmentsite, maken het succes groter.

Aangezien de meeste recruiters op LinkedIn slechts een beperkt gedeelte van de functionaliteiten gebruiken, liggen er nog steeds heel veel kansen. Kansen die u niet mag missen in de schaarste van de huidige arbeidsmarkt, met name als het gaat om het werven van hoger opgeleiden.

Nieuw in deze editie

Naast de integratie met Twitter, adverteren op LinkedIn  en referral recruitment leest u verder in het boek: de beschrijving van de belangrijkste nieuwe applicaties, opties voor betere profilering, alles over LinkedIn Recruiting Solutions en een stappenplan om u snel op weg te helpen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, de inhoudsopgave en om het boek Recruitment via LinkedIn van Jacco Valkenburg te bestellen in de Werf& shop. In de maanden april en mei 2011 betaalt u geen verzendkosten.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website