365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 10 maart 2011 :

Houd de deur op een kier voor medewerkers die vertrekken

Categorie: Employee relationship management | 1.977 keer | Door: Martijn Hemminga

Wanneer goede medewerkers bij u weggaan, kan dit afscheid definitief zijn. Maar waarom houd u de deur niet een beetje open, want 30% van de vertrekkers zou binnen 3 maanden wel weer terug willen naar hun oude werkgever. Het gras blijkt vaak toch niet zo groen te zijn bij de buren als in eerste instante werd gedacht.

Alumni recruitment of boomerang recruitment

Het aannemen van oud-medewerkers gebeurt bij veel organisaties. Zeker als er geen conflict ten grondslag lag aan het eerder uit elkaar gaan van werkgever en werknemer. Maar het hebben van een actief programma om contact te houden met oud-medewerkers wordt door weinig organisaties gedaan. En dat is jammer omdat oud-medewerkers misschien wel terugwillen binnen 3 maanden, maar het als een nederlaag zien en uiteindelijk die stap niet zetten.

Bel vertrekkers na 2 maanden op

Er zijn werkgevers die standaard in hun procedure hebben opgenomen om twee maanden na het vertrek van een medewerker, deze op te bellen om te vragen hoe het gaat. Door goed te luisteren en door te vragen krijgt u snel genoeg een idee of het zin heeft om tijdens een lunch te kijken of een terugkeer erin zit.  

Houd contacten warm

Door contact te houden met oud-medewerkers via een alumniprogramma en/of LinkedIn Group kunt u contact onderhouden met deze oud-medewerkers. Deze oud-medewerkers kunnen namelijk niet alleen terugkeren, maar fungeren ook als ambassadeur voor hun oude werkgever. Last but not least kunnen ze opschuiven in de waardeketen en leverancier of klant van u worden.

Meer informatie

Meer informatie leest u in het artikel ‘Boomerang / alumni recruitment: meer dan het aannemen van oud-medewerkers’ op Amcinfo.nl. Op 5 april 2011 verschijnt de nieuwe Werf& waarin een artikel staat hoe Tempo-Team succesvol is met haar alumnibeleid. Deze Werf& ontvangen? Neem dan een (proef)abonnement.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website