365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 22 februari 2011 :

Toon wat arbeidsmarktcommunicatie bijdraagt aan organisatie

Categorie: Strategie | 2.809 keer | Door: Martijn Hemminga

Arbeidsmarktcommunicatie staat niet op zichzelf maar maakt onderdeel uit van een groter geheel. Draagvlak voor arbeidsmarktcommunicatie krijgt u en behoudt u door continu de bijdrage aan de organisatiedoelstellingen zichtbaar te hebben. Uiteindelijk moet arbeidsmarktcommunicatie bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Laat zien wat het oplevert

Draagvlak voor arbeidsmarktcommunicatie krijgt u door in de operatie dingen goed te doen en dit ook te meten. Door de ken- en stuurgetallen te koppelen aan belangrijke issues die bij de directie op de agenda staan, laat u zien dat u met arbeidsmarktcommunicatie een bijdrage levert aan een of meerdere organisatiedoelstellingen. Voorbeelden van organisatiedoelstellingen zijn: omzet, winst, klanttevredenheid, marktaandeel, innovatie, kostenreductie etc. Wanneer u deze organisatiedoelstellingen weet, kunt u vervolgens kijken hoe u hier met arbeidsmarktcommunicatie aan kunt bijdragen.

Hoe VUmc 1 miljoen euro bespaarde in 2010

Het VUmc heeft in 2010 haar arbeidsmarktcommunicatie en personeelswerving geoptimaliseerd. Hiermee is 1 miljoen euro bespaard (bijdrage aan organisatiedoelstellingen), terwijl het aantal vacatures met 60% is toegenomen. Lees meer over wat het VUmc heeft gedaan op de website van Werf&.

Hulp bij het koppelen van de organisatiedoelstellingen

Nr29 arbeidsmarktmanagement & arbeidsmarktcommunicatie kan u helpen bij het koppelen van uw arbeidsmarktcommunicatie aan de organisatiedoelstellingen. In 2010 heeft Nr29 dit o.a. gedaan voor de KLPD, de Haagse Hogeschool en Reiswerk (ANVR). Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Nr29.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website