365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van donderdag 20 januari 2011 :

Vraag uw eigen medewerkers naar hun mediagedrag

Categorie: Media | 1.880 keer | Door: Martijn Hemminga

Wanneer u wilt weten in welke media u uw wervingsuitingen moet plaatsen, kunt u gebruik maken van onderzoek. Een alternatief, of een extra bron naast (betaald) onderzoek, is intern onder uw eigen medewerkers onderzoek doen naar hun mediagedrag. Het grote voordeel: u kunt de vragenlijst helemaal zelf bepalen.

Afspiegeling van de externe arbeidsmarkt

Uw medewerkers vormen een afspiegeling van de externe arbeidsmarkt. Dus waarom vraagt u hen niet welke website zij bezoeken en welke vakbladen ze lezen. U heeft wellicht geen zwaar onderbouwd onderzoek, maar als blijkt dat onder 20 commerciële medewerkers op HBO-niveau meer dan de helft De Telegraaf leest, dan kunt u dat best beschouwen als bruikbare informatie.

Gewone mediagedrag

Om mensen niet het idee te geven dat u probeert uit te zoeken wie van uw medewerkers stiekem op zoek is naar een baan, kunt u beter niet vragen welke vacaturesites uw medewerkers graag bezoeken. Onderzoek het gewone mediagedrag, zoals nieuwssites, dagbladen, vakbeurzen, nichesites etc.

Stel meer vragen

Uiteraard kunt u meer vragen stellen dan alleen mediagedrag. Denk hierbij aan het aangeven wat hun werk nu zo speciaal maakt. Dit soort informatie kan vervolgens worden gebruikt in vacatureteksten en/of op de recruitmentsite.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website