365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van dinsdag 11 januari 2011 :

Inventariseer de vacatures voor dit kwartaal

Categorie: Personeelswerving | 2.029 keer | Door: Martijn Hemminga

Organisaties met een professioneel recruitmentapparaat doen dit al: van te voren inventariseren hoeveel vacatures leidinggevenden in een bepaalde periode verwachten. Maar bij organisaties waar HRM’ers personeelswerving erbij doen wordt er veelal ad-hoc gewerkt. Een rondje langs de vacaturehouders kan op termijn echter veel tijd besparen.

Lastige vraag voor vacaturehouders

Vacaturehouders hebben vaak geen idee van het aantal vacatures dat ze in een bepaalde periode verwachten. Wanneer u een rondje gaat maken is het goed om van de afgelopen periodes het aantal vacatures paraat te hebben. Op deze wijze kunt u de oude cijfers voorleggen en vragen of er meer, minder of hetzelfde aantal wordt verwacht. De tweede vraag vervolgens is die van welke vacatures er verwacht worden. Wanneer u dit weet kunt u hier bijvoorbeeld rekening meehouden bij het verwerken van open sollicitaties.

Vacatures per maand, kwartaal of jaar

De lengte van de periode  is afhankelijk van veel factoren. Het aantal vacatures natuurlijk, maar ook de sector en de mate waarin er binnen een organisatie gewend is om vooruit te kijken. In het begin kan het best lastig zijn, maar als u consequent iedere periode met de vacaturehouders om tafel gaat zitten, kunt u een stuk beter inplannen welke activiteiten voor arbeidsmarktcommunicatie en werving nodig zijn.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website