365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van maandag 3 januari 2011 :

Begin het nieuwe jaar met nieuwe kengetallen

Categorie: Accountability | 2.871 keer | Door: Martijn Hemminga

De start van het nieuwe jaar is een mooi moment om te beginnen met het meten van nieuwe kengetallen. Een van de belangrijkste zaken die helpen bij het professionaliseren van arbeidsmarktcommunicatie zijn cijfers. Welke kengetallen gaat u vanaf 2011 meten? En welke kengetallen gaat u ook gebruiken om op te sturen?

Kengetallen en stuurgetallen

Ken- en stuurgetallen worden vaak in een adem genoemd maar wat is nu het verschil? Een kengetal is een prestatiegegeven dat inzicht geeft in de inzet voor en/of de resultaten van arbeidsmarktcommunicatie. Een stuurgetal gaat een stap verder want dat is een kengetal dat je actief gebruikt om op te sturen. Het is dus mogelijk om 12 verschillende kengetallen te hebben, maar hier 6 van te gebruiken als stuurgetal.

Maak keuzes

Het maken van keuzes is bij ken- en stuurgetallen erg belangrijk. U kunt namelijk zonder problemen een dagtaak maken van het meten en bestuderen van alle cijfers. Meten wat arbeidsmarktcommunicatie oplevert is geen doel op zich. Het is een middel om inzichtelijk te krijgen of de werkgever op de goede weg is in het behalen van de doelstellingen. De drie doelstellingen voor arbeidsmarktcommunicatie staan dan ook centraal: personeelswerving, employer branding en employee relationship management. Als werkgever zult u altijd een van deze doelstellingen als meest belangrijke zien. Wanneer u met name op zoek bent naar medewerkers op de korte termijn, is het logischer om meer te investeren in directe werving. Als directe werving belangrijker is dan de andere twee doelstellingen, is het voor de hand liggend om hier meer van te meten.

Meer informatie

Meer over kengetallen en stuurgetallen leest u in het artikel ‘Ken- en stuurgetallen voor arbeidsmarktcommunicatie’ op Amcinfo.nl.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website