365xamc.nl    |    Nr29    |    Nr29 blogt      
 
Homepage 365xamc.nl
arbeidsmarktcommunicatietip van de week
 
De tip van zaterdag 1 januari 2011 :

Maak een arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag

Categorie: Strategie | 1.742 keer | Door: Martijn Hemminga

2010 zit erop. Het is tijd om de balans op te maken. Hoeveel vacatures heeft u in 2010 vervuld, hoeveel sollicitaties heeft u ontvangen, hoeveel bezoekers heeft u op de recruitmentsite gehad en hoe staat het met uw werkgeversimago? Al deze informatie past perfect in het arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag 2010.

Bouwen aan draagvlak

Het arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag biedt uw interne stakeholders een goed beeld van wat u in 2010 heeft bereikt. Hiermee biedt u niet alleen nuttige gegevens, maar bouwt zo ook aan het draagvlak voor arbeidsmarktcommunicatie. Zeker met de naderende krappe arbeidsmarkt zult u wellicht meer moeten investeren. En het arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag kan hier een steentje aan bijdragen.

Houd het beknopt

Het jaarverslag hoeft geen dik rapport te zijn. Een in Word-opgemaakt document met daarin een aantal tabellen en grafieken ondersteunt met tekst kan al voldoende zijn. Wanneer u er een pdf van maakt kunt u deze eenvoudig intern versturen.

Voorbeeld

Het UMCG in Groningen heeft in 2009 een arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag gemaakt over 2008. Naast een terugblik op 2008 wordt er ook al vooruitgeblikt op wat er in 2009 op de agenda staat. Het arbeidsmarktcommunicatiejaarverslag is te bekijken op Slideshare.

Recente arbeidsmarktcommunicatietips

19-12-2012 | Met korting naar de Wintercourse Arbeidsmarktcommunicatie
11-12-2012 | Infographic: Hoe generatie Y denkt over werk en technologie
05-12-2012 | Laat sollicitanten een dag meelopen
27-11-2012 | Het Employer Brand Netwerk
20-11-2012 | Infographic: woordgebruik in vacatureteksten

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Website